Okey, kita cuma perlukan...
3000ml air
1 paket dadih
1 tin susu cair
100g gula (4 sudu besar)
1 tin susu cair
100g gula (4 sudu besar)
Cara-cara membuatnya... :
- Mulakan dengan lafaz Bismillahirrohmanirrohim... dengan niat, nak hidang kat org hehe..
- Didihkan air, kalau nk cepat, letak garam sikit...pastu masukkan gula dan susu cair.. kacau sehingga larut..
- Masukkan serbuk dadih sikit demi sikit dan tutup api... kacau selama 5-7 minit untuk hilangkan haba dan sebati..
- pastu , boleh la masukkan dalam bekas dadih..
- nak buat layer, letak separuh jagung...biarkan sejuk atau membeku.. bukan membeku mcm ais ye u olls..then masuk la perisa yg kedua kat atasnye.. (leceh sikit la)
nahhhh...ini lah hasilnye..perisa jagung,keladi dan strawberi..
feveret aku adalah jagung..hehe
simpan dalam peti sejuk semalaman untuk mengeluarkan rasa yg sgt enak sbb sejukk hoho.. that's all.. tQ
0 comments:
Post a Comment